Helyi Hírek

Május 6-ig még bárki kikérheti az ajánlóíveket az idei önkormányzati választásokra (is). Ez az utolsó határnap, amikor a nyilvántartásba vételüket kérhetik a polgármester- és képviselőjelöltek. Ha maradnak a jelenlegi számok, akkor a járás 25 településének közel egyharmadában nem lesz kihívója az egyetlen polgármesterjelöltnek. Darány, Drávatamási, Homokszentgyörgy, Kastélyosdombó, Lad, Potony, Rinyaújnép egy-egy polgármesterjelöltre szavazhat, ha marad a mostani statisztika.

Az idei évben többen kérték a barcsi szakszolgálat segítségét annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy vajon iskolaérett-e gyermekük? A kérdés nem egyszerű, hiszen ezen múlhat, hogy veszi a gyermek a jövőbeni akadályokat.

Ügyességi és logikai feladatokkal, valamint erőnléti próbával készültek Bolhón május elsejére, a megmérettetésekre bárki nevezhetett egyénileg vagy akár csapattal is. A szervezők célja ezúttal is az volt, hogy megmozgassák a helyieket szellemileg és testileg egyaránt.

Május elsején, már a reggeli órákban megteltek Barcs város utcái táncosokkal, zenészekkel és érdeklődőkkel, a Dráva Coop Zrt. által újraélesztett és társszervezett felvonulás sok embert csalt ki otthonából.

Ismét megrendezte, immár nyolcadik alkalommal a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola a népdaléneklési versenyét. 87 diák jelentkezett.

Fúvós zeneszóra ébredt a város, és felvonulással kezdődött meg a május elsejei programsorozat Barcson.
 

A Barcsi Rendőrkapitányságon regisztrált bűncselekmények száma 2023-ban 308-ra csökkent az előző évi 388-hoz képest. Ez a teljes illetékességi területet jelenti, de Barcs városban is csökkenés tapasztalható, 188-ról 146-ra. Többek között ez is szerepel az előző évi rendőrségi beszámolóban.

Dobogós helyezéseket is értek el a hétvégén a barcsi Triatlon Szakosztály sportolói a Balatonbogláron megrendezett Duatlon Diákolimpia Országos döntőn. 12 növendék képviselte Barcs városát, iskoláját és egyesületét a rangos megmérettetésen.

A Határtalanul Program keretein belül a Barcsi Arany János Általános Iskola 46 diákja és 6 kísérője 5 napot töltött el Erdélyben, ahol az erdélyi emberek határtalan kedvessége elbűvölte a résztvevőket. Kirándulások, vár és múzeumlátogatások szerepeltek a programok között.

Remekül teljesít az FC Barcs csapata, az új vezetőedző taktikája sikeresnek bizonyul, a három pont ezúttal is a barcsiakhoz került. Az utánpótlás szinte már biztosan a zsebében tudhatja a bajnoki címet, azonban az utolsó két meccset is érdemes komolyan venni.

A szakképzés és a jelenlegi szakképző indulásának jubileuma alkalmából emléktáblát avattak a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola bejáratánál a pénteken tartott ünnepségen. Az emléktáblát minden jelenlévő ellátta kézjegyével.
 

Közel ezer fő látogatott el Babócsára a hétvégén, a Nárcisznapra. A rendező Babócsáért Egyesület jól imádkozott, a hosszú áprilisi télies éjszakák és hűvös nappalok után végre napsütés és kellemes tavaszias idő segítette a nap lebonyolítását, és a hangulatjavítást. Bár ez utóbbiban sokat nem kellett javítani. A település polgármestere, Jáger Gábor szerkesztőségünknek elmondta, nagyon jól sikerült a műsorválasztás, sokan voltak kíváncsiak a fellépőkre, és a főzőverseny is ismét megmozgatta a környező településeket is.

 

A Barcsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 16 személyi sérüléses közlekedési baleset történt 2023-ban, hangzott el az előző évi beszámoló alapján Barcs Város Képviselőtestületének áprilisi ülésén. Ez 15-el kevesebb az előző évinél.

Háromszorosára nőtt ebben az évben a művészeti iskolás növendékek száma. Jelenleg 338 beiratkozott tanulója van a Vikár Béla Művészeti Iskolának, de óvodákba is járnak a tanárok.

Fotókiállítást szervez a Barcsi Városi Könyvtár, melyhez várják az olvasók közreműködését, no és a felajánlott képeket. A barcsi állatmenhelyről örökbefogadott kutyákról készült fotókat várnak, május 13-ig, e-mailben vagy papíralapon, kutyanévvel. A kiállítás 2024. május 22-én nyílik.

Somogyi zongoraszakos növendékek mérettették meg magukat a héten Barcson. A tavaszi találkozók sorában most a négykezes produkciók kapták a főszerepet.

Mint már korábban felhívtuk a lakosság figyelmét rá, két áramszüneti nap is lesz a jövő héten Barcson. Kedden és csütörtökön.

Az idei évben is segít a gyermekeknek meglepetéseket készíteni a Barcsi Városi Könyvtár. Az április 27-i szombat délelőtt az apró ajándékokról szól.

Tündérkert is készült és a mozgásösztönzés is főszerepet kapott a héten a Deák-suliban. Barcs valamennyi oktatási intézménye kapcsolódott a Fenntarthatósági hét akciójához, a Kossuth Lajos utcában még az iskolarádió is része volt a programnak.

Mint arról mi is beszámoltunk, új tárlat nyílt a múlt héten a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen. A kiállításmegnyitón Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke, mint régi főiskolai barát úgy fogalmazott, Szilágyi György asztaltól szaunáig bármit létrehoz, de mindemellett fest is. A képzelet és a formabontás azonban minden alkotásában jelen van. A megnyitón elhangzott további gondolatok és a beszélgetés részletei itt is olvashatók.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!