Közeli helyeken

Több olvasónk is jelezte, hogy tűz volt Hencse környékén. A hírt a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is megerősítette. Közleményük szerint, kedden Kőkút és Hencse között kapott lángra a növényzet. A lángok a fenyveserdőre is átterjedtek.
 

Ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget tartottak Révfülöpön, ahol kihirdették az „Év Balatoni Háza 2023” építészeti díjpályázat győzteseit lakó-, üdülő-, középület-, és gazdasági-kereskedelmi épület kategóriákban – tájékoztatott Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a bírálóbizottság titkára.

Vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény kedden.

ngyenes koncertekkel, nyárváró családi programkavalkáddal várják az érdeklődőket május 17-20-ig a Siófoki Nagystrandon – tájékoztatnak közleményükben a szervezők. Idén a Siófoki Nagystrand ad csodálatos panorámás helyszínt május 17-20. között a Pünkösdi Szezonnyitónak Siófokon.

Magassági hideg légörvény közelíti meg hazánkat, ennek hatására már fokozatosan növekszik a légköri labilitás. Eleinte csak néhol, majd csütörtökön és pénteken már egyre többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A várható csapadék mennyisége azonban szeszélyes területi eloszlást mutathat majd.

Barcsról, Nagyatádról, Csurgóról, Somogyszobról és Kaposvárról érkeztek rajzok az idei alkotói pályázatra, amelynek célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat.

2024. május 4-én nyílik meg a szobrászokból álló pécsi Bázis alkotócsoport kiállítása a balatonfüredi Zsdrál Art Galériában. A műtárgy.com bemutatja a csoport tevékenységeit, legfőbb célkitűzéseit, illetve alapító tagjait.

Az Almamelléki Állami Erdei Vasút május 1-től ismét várja az utazóközönséget. A Zselici Csühögő a munkaszüneti napon indul és egészen őszig meg sem áll. A hat kilométer hosszú pálya lenyűgöző tájakon vezet végig, ahol megelevenedik a történelem és kézzel fogható a természet – olvasható a Pécsiújság honlapján.

Május második hétvégéjén rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség a Balatoni Évadnyitó versenyt, ami a Balatonon a vitorlás szezon kezdetét jelzi. Az egyik legnépszerűbb nagyhajós versenyen a rajthoz állók több újítással is találkozhatnak – olvasható a hunsail.hu oldalon.

Huszonöt előadásra, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramokra várja az érdeklődőket a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyet május 6. és 10. között rendeznek a somogyi vármegyeszékhelyen.

A felmérések szerint a nádpusztulások nagy része olyan helyeken történt, ahol a nádas évtizedek óta intenzív emberi hatásnak kitett.

 

Egy közlekedési szakportálon jelent meg a hír, miszerint a vasúttársaság vonalbezárásokat tervez, egyes mellékvonalakon autóbusszal váltanák ki a vonatközlekedést, például Siófok és Kaposvár között. A MÁV Zrt. azt állítja, hogy a híresztelések ellenére, nem lesznek jelentős átalakítások a somogyi vasúti menetrendben.

Hatrészes sorozatot indított áprilisban a rendőrség az on-line térben, ahol az internetes veszélyekre hívják fel a figyelmet, és tanácsokat adnak a biztonságos online jelenlétre.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Hévízen a Boldog Békeidők fesztivált, természetesen nem maradt el a nap fénypontjának számító korabeli ruhákba öltözött hölgyek, urak, leánykák és legénykék felvonulása sem.

A Magyar Zene Háza két éve futó sikeres programsorozata a Város a Házban, amely gazdag zenei és kulturális élettel rendelkező vidéki városok számára ad lehetőséget arra, hogy sokszínű program keretében bemutassák változatos zenei életüket, kiemelkedő együtteseiket, művészeti fesztiváljaikat, feltörekvő tehetségeiket. Debrecen, Veszprém és Székesfehérvár után ezúttal Pécs zenei életét ismerhette meg a Magyar Zene Háza közönsége 2024. április 26-28. között.

A szakképzési centrum és a tankerület is küzd a gimnáziumi oktatásért Szigetváron , olvasható az eduline.hu oldalon. A kérdés marad az ismert középiskola falai között, vagy másik intézmény veszi át, esetleg két helyen végeznek majd gimnáziumi képzést?

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei – közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Április 26-tól, péntektől változott a balatoni kompmenetrend. Sűrűbben indulnak a járatok.

 

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület Magyarország egyik legnagyobb motoros szezonnyitó rendezvényét Pécs belvárosában április 27-én délelőtt 10 órától.

A pecsaktual.hu is beszámolt róla, hogy a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai pár napja egy 48 éves helyi férfit fogtak el Pécsen, majd előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!