Április 24-én véradás lesz Barcson

Az Országos Vérellátó Szolgálatnak naponta 1600-1800 véradóra van szüksége, hogy biztosítani tudja az egészségügyi ellátáshoz szükséges vérmennyiséget, többek között ez is szerepel abban a levélben, amellyel a szolgálat megkeresi időről-időre véradóit. Ám jó lenne, ha a tény, minél több emberhez eljutna, és minél többen vállalnák a véradást. Pl. 2024. április 24-én, Barcson.

 

Az önkéntesek önzetlensége nyújt segítséget az egészségügyi ellátás biztosításához, embertásaik védelméhez. Van, aki sokadszor és van, aki egyszer-kétszer nyújtja a karját, de minden egyes alkalommal egy-egy emberi életről van szó. A véradás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a tudomány mai állása szerint a vér, mint emberi szövet csak véradással pótolható. A vérátömlesztés egyes betegségek, műtétek és kóros állapotok során nélkülözhetetlen, sok esetben életmentő beavatkozás. Ráadásul, az életnek ezt a nélkülözhetetlen elemét, az emberi vért, csak az emberi szervezet képes termelni. Ezért van szükség rendszeres, kiegyensúlyozott véradásra.
A véradás szervezését, a véradók (donorok) toborzását és megtartását hazánkban a Magyar Vöröskereszt vállalta fel, ő kéri az embereket önkéntes véradásra, pl. most, 2024. április 24-én, Barcson, a Móricz Zsigmond Művelődési Központban, 10:00-17:30 óráig. Akár időpont is foglalható előre, így még várakoznia sem kell a donornak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!